Ски центар ,,Копанки,, - Пелистер

Категорија: За Хотел Молика

Ски центарот ,, Копанки “ со стартот на оваа зимска туристичка сезона за гостите и посетителите кои ги очекува располага со две постројки кои се комплетно реновирани и ставени во функција и тоа:

mapa ski

Жичарница и ски стаза “ Бегова Чешма – Копанки“

 • Должина на комплетната постројка 680 метри
 • Почетна станица на надморска висина 1400 метри
 • Крајна станица на надморска висина 1610 метри
 • Број на корпи со две седишта 68
 • Капацитет за превоз на патници 500 на час
 • Просечен нагиб 36 %

Ски – Лифт и ски стаза ,, Копанки “

 • Должина на комплетната постројка 580 метри
 • Почетна станица на надморска висина 1610 метри
 • Крајна станица на надморска висина 1800 метри
 • Број на сидра за влечење 45
 • Капацитет за превоз на скијачи 700 на час
 • Просечен нагиб 38 %

 

ЦЕНОВНИК НА СКИ БИЛЕТИТЕ ЗА СКИЈАЧКИТЕ ЦЕНТРИ  КОПАНКИ И ПОПОВА ШАПКА

 - СЕЗОНА 2017/2018

Бр.

Ски центар “КОПАНКИ”

ЦЕНА

1

ТРИДНЕВЕН ПАКЕТ АРАНЖМАН (Полн Пансион и Ски билет)

5.500 ден

2

ДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ

300 ден

3

ТРИДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ

600 ден

4

ДЕТСКИ СКИ БИЛЕТ

200 ден

5

ТРИДНЕВЕН ДЕТСКИ СКИ БИЛЕТ

450 ден

6

СЕЗОНСКИ СКИ БИЛЕТ

4.000 ден

7

ДЕТСКИ СЕЗОНСКИ СКИ БИЛЕТ

3.000 ден

8

БИЛЕТ ЗА ЕДНО ВОЗЕЊЕ – ЖИЧАРНИЦА (Молика-Копанки)

100 ден

9

СЕЗОНСКИ СКИ БИЛЕТ за Попова Шапка и Копанки

 10.500 ден

 

 

 

Бр.

Ски центар “ПОПОВА ШАПКА”

ЦЕНА

1

ДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ (Јануари 2018)

ДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ (Февруари 2018)

800 ден

700 ден

2

ПОЛУДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ

600 ден

3 ТРИДНЕВЕН* СКИ БИЛЕТ 1.800 ден

4

СЕДУМДНЕВЕН СКИ БИЛЕТ

5.000 ден

5

СКИ БИЛЕТ ЗА НОЌНО СКИЈАЊЕ

500 ден

6

ДЕТСКИ СКИ БИЛЕТ

400 ден

7

СЕДУМДНЕВЕН ДЕТСКИ СКИ БИЛЕТ

2.100 ден

8

СЕЗОНСКИ СКИ БИЛЕТ

(Купен до 25.12.2017 / после 26.12.2017)

9.000 ден / 10.000 ден

9

ДЕТСКИ СЕЗОНСКИ БИЛЕТ

6.000 ден

10

БИЛЕТ ЗА ЕДНО ВОЗЕЊЕ (Церипашина)

200 ден

  * Тридневниот ски билет важи само за гостите кои користат минимум три пансиони во хотелите на ЕЛЕМ ТУРС на Попова Шапка.

 

Напомена:

 • Полудневниот билет важи од 12:00 часот
 • Детскиот билет е за деца до 12 години
 • Работно време на ски центрите: од 09:00-15:00 часот, викенд: 09:00– 16:00 часот
 • Ноќното скијање ќе се одвива во терминот од 19:00 – 22:00 часот

Flaer zima2011 2012

Скијање на Пелистер - фото галерија

ozio_gallery_nano
Ozio Gallery made with ❤ by turismo.eu/fuerteventura

contentmap_module