Пешачки и планинарски патеки во Национален парк Пелистер

Категорија: Што да посетите
Walking and hiking trails on National Park Pelister

Хотелот  Молика претставува уникатна и  живописна природна околина на Пелистер кој ги овозможува нај атрактивните и авантуристичките  доживувања за пешачење и планинарење.

Повеќе...

Цркви и манастири во Националниот парк Пелистер

Категорија: Што да посетите
crkvi i manastiri na pelister

Националниот парк Пелистер пристапи кон обележување и уредување на пешачка патека која на сите вљубеници во природата и почитувачи на културното наследство ќе им овозможи обиколка на црквите и манастирите во потпелистерските села.

Повеќе...

Детска патека на Пелистер

Категорија: Што да посетите
detska pateka

Здраво! Јас сум Мечо, најдобриот водич низ планината Баба.
Ќе ви помогнам подобро да ги запознаете убавините и богатствата на Пелистер

Повеќе...

Патека по камењарот

Категорија: Што да посетите
kamenjar-pelister

Патеката по камењарот е едукативно показна стаза, која што ги води посетителите на Националниот парк Пелистер низ еден мошне атрактивен простор исполнет со разновидни природни убавини.

Повеќе...

Битола - градот под Пелистер - историја, култура, дестинации

Категорија: Што да посетите
bitola babam bitola

Битола е град во југозападниот дел на Македонија и е административен, културен, економски, индустриски, образовен и научен центар за овој дел од Македонија.

Повеќе...

Национален парк Пелистер

Категорија: Што да посетите
nacionalen-park-pelister

Пелистерскиот масив е дел од планината Баба, во југозападна Македонија.

Повеќе...

Планински велосипедизам на Пелистер

Категорија: Што да посетите
velosipedizam-na-pelister

Хотел Молика и уникатите пејзажи на Националниот Парк Пелистер ги овозможуваат едни од најатрактивните и највозбудливите велосипедски доживувања.

Повеќе...

Пелистер - виртуелни панорами

Категорија: Што да посетите
panorami pelister

Баба планина изобилува со интересни локации кои чекаат да бидат откриени. Кликнете на интерактивните панорами и уживајте во убавините на Националниот Парк Пелистер.

Повеќе...

contentmap_module